Με την έναρξη της κρίσης το 2010, τα ελληνικά νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να πληρώσουν εγκαίρως λογαριασμούς ηλεκτρικού, νερού, και τηλεφώνου ήταν λιγότερα από 2 στα 10.Το ποσοστό εκτινάχθηκε πάνω από το 42% στη διετία 2015-2016 και έκτοτε υποχωρεί με αργούς ρυθμούς.
Για το 2018, η χώρα μας βρέθηκε στη χειρότερη θέση της ΕΕ με 35,6% των νοικοκυριών να μην μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους για τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, με τις Βουλγαρία (30,5%) και Κροατία (17,1%) να ακολουθούν. Στο αντίποδα της λίστας, τη μικρότερη δυσκολία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ολλανδίας (1,5%), Τσεχίας (2,1%) και Σουηδίας (2,2%), ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στο 6,6%.
Ο μέσος όρος της ΕΕ διπλασιάζεται όσο αφορά νοικοκυριά με παιδιά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, με το ποσοστό να φτάνει στο 11%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα φτάνει το 40,1%.Β
Όσον αφορά τη χώρα μας, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα στις μονογονεϊκές οικογένειες, με το 48% να μην μπορεί να εξοφλήσει εγκαίρως τους λογαριασμούς για παροχές κοινής ωφελείας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr