Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο digital hub, που η φαρμακοβιομηχανία Pfizer δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη κάνει τις πρώτες προσλήψεις και «θα το δείτε να λειτουργεί σε μερικές εβδομάδες». Από την πλευρά της, όπως είπε, η κυβέρνηση ψήφισε αυτό που είχε ζητηθεί από την εταιρεία, δηλαδή τον νόμο για το επενδυτικό clawback και την επόμενη βδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o τεχνολογικός κολοσσός Cisco βρήκε ήδη γραφεία και ξεκινά την επένδυσή του στη Θεσσαλονίκη, για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Κέντρου Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων.
Αναφορικά με το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς ThessINTEC, ο υπουργός σημείωσε πως «δεν μείναμε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ», αντίθετα το project ήδη πέρασε από τη Βουλή και τους θεσμούς και αναμένεται η έγκριση από το Υπερταμείο, ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της έκτασης (760 στρεμμάτων στην Περαία), που θα το στεγάσει.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε για τη ΔΕΘ ότι «είναι θαύμα αυτό που έχει γίνει, ότι χάρη στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά αναγεννήθηκε η Έκθεση και πάει καλύτερα από ποτέ» και ότι η αναβάθμισή της - η ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού της Κέντρου - θα γίνει εντός χρονοδιαγράμματος.
Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι κομβικό ρόλο για να αλλάξει η πόλη έχει το λιμάνι, ενώ πρόσθεσε ότι και η ολοκλήρωση του Μετρό θα γίνει «εντός χρονοδιαγράμματος με πραγματικούς συρμούς και όχι φωτογραφίες σε μουσαμάδες. Φανταστείτε τα όλα αυτά μαζί, στο σύνολό τους, ποια Θεσσαλονίκη δημιουργούν, μια καινούρια Θεσσαλονίκη».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr