Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα γίνουν αρκετές ακόμη βελτιώσεις στη νομοθεσία για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και υπογράμμισε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου θα γίνονται βελτιώσεις.
Επίσης σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, αλλά η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που θα τη λειτουργήσει και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα επιμελητήρια στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξης σε διατηρήσιμες βάσεις, συνιστά σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας. «Μια πρόκληση που απαιτεί, σχέδιο, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα διότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού»
Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και η αναλογία των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά από το μέσο όρο, ενώ η αγορά εξακολουθεί να πάσχει από την έλλειψη ρευστότητας και τη δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση και ταυτόχρονα η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί στις διεθνείς κατατάξεις για την ανταγωνιστικότητα
«Τώρα, λοιπόν», είπε ο κ. Μίχαλος, «είναι η ώρα να εφαρμοστεί μια εθνική στρατηγική για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Μια στρατηγική με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και την ενδυνάμωση της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Για να παραχθεί εθνικός πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η νέα κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σαφώς θετικά. Μέσα στους δύο αυτούς μήνες, έχουμε δει σημαντικές κινήσεις, που δίνουν το στίγμα μιας πολιτικής φιλικής προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Οι προσδοκίες της αγοράς από αυτή την κυβέρνηση είναι υψηλές. Και γνωρίζω καλά ότι, ως υπουργός Ανάπτυξης, θα κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας, για να υλοποιηθούν».
Το ΕΒΕΑ αλλά και συνολικά η επιμελητηριακή Κοινότητα, σημείωσε ο πρόεδρος, θα στηρίξουν «κάθε πρωτοβουλία, κάθε μεταρρύθμιση που μπορεί να στηρίξει την αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου».
Την ανάγκη να γίνουν άμεσα πράξη τα εξαγγελθέντα στη ΔΕΘ μέτρα -μεταξύ των οποίων μείωση φορολογίας και εισφορών- υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων, στο μέτρο των 120 δόσεων και το χρηματοπιστωτικό σύστημα επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr