Όπως είπε ο κ. Μασούτης, η μακροχρόνια κρίση δεν συρρίκνωσε απλά τα εισοδήματα των Ελλήνων, αλλά υπογράμμισε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, «που είχαν λάβει διαχρονικό χαρακτήρα, γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να τα αντιμετωπίσει». Πρόσθεσε ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι πολύ θετικά και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της ρευστότητας και τον έλεγχο της φοροδιαφυγής.
«Κάθε χρόνο χάνονται έσοδα για το κράτος από διαφυγόντες δασμούς και φόρους, ύψους 6-8 δισ. ευρώ ετησίως» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο να απαιτείται από τους νόμιμους επιχειρηματίες να δέχονται όλα τα φορολογικά βάρη και ταυτόχρονα να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από όσους παρανομούν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής της η νέα κυβέρνηση έχει επιδείξει ένα φιλοεπιχειρηματικό προφίλ. «Θέλω να πιστεύω ότι πέραν των μέτρων που έχουν ήδη συζητηθεί, ο πρωθυπουργός θα έχει κι άλλα επιχειρηματικά όπλα στη φαρέτρα του για να κάνουμε το μεγάλο άλμα μπροστά, για να μπει η οικονομία σε φάση βιώσιμης και διαρκούς ανάπτυξης» σημείωσε και επισήμανε την καλή συνεργασία με τον κ. Γεωργιάδη.
«Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, έχουν προχωρήσει ήδη θέματα που είχαν βαλτώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε και πρόσθεσε πως ίσως ήρθε πλέον το χρονικό σημείο που θα πρέπει να αναλογιστούμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα εισαγωγής κάποιων εργαλείων του Κέινς και σοβαρές συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr