Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών ΚΕΦίΜ σημειώνοντας ότι το 2018 182 ημέρες του χρόνου οι φορολογούμενοι εργάστηκαν για το δημόσιο και 183 ημέρες ήταν το διάστημα της οικονομικής τους ελευθερίας για να διαθέσουν τα χρήματα στις προσωπικές τους ανάγκες. Διαφορετικά, το 2019 θα δουλέψουμε 73 ημέρες για έμμεσους φόρους, 46 για άμεσους και 61 για κοινωνικές εισφορές.
4η χειρότερη στην ΕΕ η επίδοση της Ελλάδας
Η Ελλάδα κατέχει το αρνητικό ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το 82% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις υπηρεσίες που τους προσφέρει το ελληνικό δημόσιο με το συνολικό ύψος φόρων και εισφορών για το 2018 να φθάνει τα 78 δισ. ευρώ, ενώ ο μέσος όρος ετήσιων δαπανών των ελληνικών νοικοκυριών για την κάλυψη των βασικών αναγκών (διατροφή, ένδυση, στέγαση, οικιακά αγαθά, μεταφορές και επικοινωνίες) ανέρχεται σε 42 δισ ευρώ.
Κάθε χρόνο και 3,5 παραπάνω ημέρες εργασίας για το κράτος
Από το 1999 ως το 2008, οι Έλληνες πολίτες κάθε χρόνο που περνούσε εργάζονταν κατά μέσο όρο 1 ημέρα παραπάνω για το κράτος. Κατά την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης (2009 μέχρι σήμερα), κάθε χρόνος που περνάει προσθέτει στον κάθε πολίτη κατά μέσο όρο 3,5 ημέρες εργασίας για το κράτος.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που παρευρέθηκε στη συνέντευξη δήλωσε ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να ελέγχονται και πρέπει να πετυχαίνουν στόχους». Πρόσθεσε, επίσης, ότι στόχος της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «του χρόνου να υπάρξει περιορισμός των ημερών που οι Έλληνες φορολογούμενοι προσφέρουν τους φόρους και τις εισφορές τους στο κράτος».
ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr