«Δεν ζητήσαμε ποτέ από την Ελλάδα να μην εκτελέσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», τόνισε, αναφερόμενος στα υπερπλεονάσματα.
«Οι κρισιμότερες προκλήσεις για την Ελλάδα είναι να διασφαλίσει ότι τα δημόσια οικονομικά υποστηρίζουν καλύτερα την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, συμπεριλαμβανομένης όμως της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης», συμπλήρωσε.
Για τια τράπεζες, είπε ότι «απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος. Η πρόοδος θα εξαρτηθεί επίσης από φιλόδοξες και ανανεωμένες προσπάθειες εκσυγχρονισμού των συστημάτων δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη «σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζοντας ότι «η ανάπτυξη έχει θετικό πρόσημο και οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί για αρκετά χρόνια». Ωστόσο, «πρέπει να γίνουν πολλά για την επίτευξη διαρκούς και βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης».
«Η Επιτροπή», επεσήμανε, «ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση».
Ως μεγαλύτερο ρίσκο για την ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε την πορεία των τραπεζών, ενώ διαφώνησε με το ΔΝΤ ως προς την ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας «Θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά εκεί. Η έμφαση τώρα θα πρέπει να δοθεί σε τομείς όπως η αγορά προϊόντων και η ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr