Ο κ. Κρητικός έδωσε έμφαση στην αναπτυξιακή δυναμική του ιδιωτικού τομέα, ενώ παρατήρησε ότι η προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα είναι μειωμένη κατά 38% και τόνισε ότι είναι μείζονος σημασίας να βρεθεί πολιτική και κοινωνική συναίνεση μεταξύ των μεγάλων κομμάτων και άλλων εμπλεκομένων φορέων σε θεμελιώδη ζητήματα.
Ο διευθυντής έρευνας του γερμανικού Ινστιτούτου παρατήρησε ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο εγείρει εμπόδια στις επενδύσεις, που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Αναφερόμενος στο ρυθμιστικό περιβάλλον της Ελλάδας, ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε σε χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων την ανεπαρκή δημόσια διοίκηση, το «δύσκαμπτο» νομικό σύστημα, με ολοένα και μεγαλύτερη διάρκεια εκδίκασης μιας υπόθεσης(που φθάνει έως και τα 4,5 χρόνια) και την υπερβολική γραφειοκρατία.
Το απρόβλεπτο φορολογικό σύστημα και ειδικότερα η υπερ-φορολόγηση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για επενδύσεις, αλλά και για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.
Για το υψηλό ποσοστό μη-εξυπηρετούμενων δανείων έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, με περιορισμένες χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr