Ωστόσο, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε περαιτέρω, γεγονός που αποτυπώνεται και στα ενθαρρυντικά μηνύματα για την απασχόληση. Ο ρυθμός αύξησης των νέων θέσεων, όπως προκύπτει από την καθιερωμένη έρευνα της IHS Markit, ήταν ο υψηλότερος όλων των εποχών.
Σύμφωνα με την Markit ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) για την ελληνική μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε στις 55 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από 56,1 τον Φεβρουάριο. Παρέμεινε, ωστόσο, σε απόσταση ασφαλείας από το όριο των 50 μονάδων, που διακρίνει την ανάπτυξη από την ύφεση.
Η ανάπτυξη ήταν ευρείας κλίμακας, ενώ οι καλύτερες επιδόσεις καταγράφησαν στον τομέα παραγωγής ενδιάμεσων αγαθών.
Οι ρυθμοί αύξησης των νέων παραγγελιών, της αγοραστικής δραστηριότητας και της παραγωγής υποχώρησαν από τις υψηλές τιμές που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη συνέχισε να αυξάνεται, ανερχόμενη σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός το οποίο συνέβαλε, με τη σειρά του, στην ταχύτερη αύξηση της απασχόλησης που έχει καταγραφεί από την αρχή διεξαγωγής της έρευνας.
Ήταν ο εντέκατος διαδοχικός μήνας τόνωσης της απασχόλησης.
Ως προς τις τιμές, η αύξηση του κόστους εισροών ήταν βραδύτερη, παραμένοντας ωστόσο ισχυρή και οδήγησε σε νέα άνοδο των τιμών πώλησης. Οι Έλληνες κατασκευαστές αύξησαν επίσης την αγοραστική τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.
Ο ρυθμός αύξησης εξασθένησε από τον προηγούμενο μήνα, παρέμεινε ωστόσο σημαντικός σε γενικές γραμμές. Το γεγονός αυτό συνέβαλε, με τη σειρά του, στη δριμύτερη αύξηση των αποθεμάτων προμηθειών που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2000.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr