Συνολικά περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας προθυμοποιήθηκαν να προβούν σε καταγγελίες που αφορούν σε διάφορους τομείς του Δημοσίου, νομίζοντας πως προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Τελικά, όμως, φαίνεται πως οι άνθρωποι που προσέφυγαν στην υπηρεσία για να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα ήταν απολύτως εκτεθειμένοι και με μία απλή αναζητήση στο διαδίκτυο φαίνονταν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email καθώς και το περιεχόμενο των αναφορών τους.
Όλα αυτά όταν μόλις πριν από λίγους μήνες ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης επικροτούσε την πολύτιμη συνεισφορά των πολιτών στον εντοπισμό φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς. Παράλληλα, διαβεβαίωνε πως κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.
Έτσι, ένας πολίτης ο οποίος έπαιρνε την απόφαση να καταγγείλει στην εν λόγω ιστοσελίδα ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά όπως κυκλώματα που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα, προσλήψεις με πλαστά πτυχία, “μιλημένες” αναθέσεις έργων εκατομμυρίων ευρώ, απάτες σε βάρος του δημοσίου κ.ο.κ. έμπαινε αυτομάτως και χωρίς να το γνωρίζει σε κατάσταση κινδύνου, καθώς μπορούσε ο καθένας να ανακαλύψει τόσο την καταγγελία του όσο και τα προσωπικά του στοιχεία.
Τα προσωπικά στοιχεία καλύφθηκαν έπειτα από καταγγελίες, αλλά όταν αυτό συνέβη, ήταν μάλλον αργά...
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr