Σημειώνεται ότι το μέγεθος της έκδοσης καθιστά το ομόλογο ως τίτλο αναφοράς (benchmark), κάτι που σημαίνει ότι θα είναι άνω των 2,5 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΟΙΚ είχε ανακοινώσει επίσημα τη Δευτέρα πως η έκδοση του ομολόγου ήταν θέμα ωρών. Είχε επίσης γνωστοποιήσει πως οι Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura είχαν αναλάβει τη διαδικασία.
Η αναστάτωση, ωστόσο, που ήρθε τις επόμενες ώρες στις διεθνείς αγορές, αρχής γενομένης από τη Wall Street, έβαλε φρένο στα σχέδια της Ελλάδας.
Από το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται και η Ελλάδα φαίνεται πως επαναφέρει το σχέδιό της στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να κάνει την κίνησή της ακόμα και την Πέμπτη. Στην οριστική της απόφαση, βέβαια, θα παίξει ρόλο και πάλι η κατάσταση στις διεθνείς αγορές.
Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura, πάντως, είχαν συλλέξει σχόλια από τους επενδυτές και έβλεπαν να υπάρχει θετικό έδαφος.
"Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Θέλουμε να δούμε τις αγορές να σταθεροποιούνται", ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.
Η Τετάρτη κύλησε ομαλά στην Wall Street, γεγονός αύξησε τις πιθανότητες έκδοσης ομολόγου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr