Συγκεκριμένα ο Kalin Anev Janse εκτιμά ότι οι χαμηλές αποδόσεις οφείλονται στις διορθωτικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα. «Έχουν περάσει πρωτοφανή επίπεδα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και είναι μία από τις λίγες χώρες στην ευρωζώνη που εμφανίζει δημοσιονομικό πλεόνασμα, μαζί με την Ολλανδία και τη Γερμανία» είπε. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «το ελληνικό έλλειμμα ήταν πάνω από το 15% το 2009».
Τα ελληνικά ομόλογα συγκαταλέγονται μεταξύ των ομολόγων της ευρωζώνης με τις καλύτερες επιδόσεις το 2017 ενώ ξεκίνησαν θετικά και το 2018, λόγω των προσδοκιών για έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης φέτος. Την Τετάρτη, η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχώρησε σε χαμηλό 12 ετών, γύρω στο 3,68%.
Ωστόσο, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ESΜ προειδοποιεί πως η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν πετύχει την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνεχίσουν στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM αργότερα φέτος», υπογράμμισε ο κ. Janse.
Κλείνοντας δήλωσε ότι «Ορισμένοι ίσως φοβούνται πως αυτό δεν θα συμβεί, όμως πιστεύω πως η Ελλάδα θα θελήσει να συνεχίσει να στέλνει αυτό το θετικό μήνυμα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr