Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Σύμφωνα με την Καθημερινή, με νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων η κυβέρνηση ξεκινά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων.
Η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί από το ΥΠΟΙΚ εντός του Ιανουαρίου, με στόχο να να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο τον Φεβρουάριο ή το αργότερο τον Μάρτιο.
Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα στην οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου.
Το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το ελληνικό δημόσιο, ενώ το αμέσως προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν 11, τους οποίους μάλιστα ζήτησαν οι ίδιοι οι οφειλέτες προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία.
Ωστόσο, είναι σημαντικό μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης να ξεκαθαρίσει η πολιτική, την οποία θα ακολουθήσει το Δημόσιο στους πλειστηριασμούς, καθώς οι οφειλέτες θα πρέπει να κρίνονται με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία. Οπως αναφέρει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα, είναι διαφορετικό να έχει κάποιος ακίνητο στον Κολωνό και διαφορετικό να έχει ακίνητο στο Κολωνάκι.