Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, τη Δευτέρα, η εννέα φάκελοι είναι:
1. Η υλοποίηση περίπου 84 προαπαιτούμενων μέχρι τον Ιούνιο του 2018, μεταξύ των οποίων η οριστικοποίηση των αλλαγών στα αναπηρικά επιδόματα, το κλείσιμο εκκρεμοτήτων για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό, η αλλαγή του πλαισίου της Διαιτησίας στην αγορά εργασίας, η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών, κ.λπ.
2. Συμφωνία για τον χρόνο μείωσης του αφορολογήτου (από το 2020, όπως προβλεπόταν αρχικά ή από το 2019 εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα). Καθοριστική για την απόφαση θα είναι η στάση του ΔΝΤ, καθώς φέρεται να εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα κλείσει το 2019 στο 3,5% αν δεν εφαρμοστεί νωρίτερα η μείωση του αφορολογήτου.
3. Συμφωνίας για το αν θα ενεργοποιηθεί το «καλό πακέτο» μέτρων του 2019, που προβλέπει επιδότηση ενοικίου, δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών, περαιτέρω επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων και δημιουργία προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ, όπως επίσης και την πραγματοποίηση επενδύσεων σε υποδομές ενέργειας αλλά και στον πρωτογενή τομέα.
4. Το τελικό ποσό που θα εκταμιεύσει η Ελλάδα από το πακέτο της 3ης δανειακής σύμβασης.
5. Τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
6. Πιθανή νέα κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών. Και αυτό το μέτωπο θα κλείσει τον Μάιο με την ολοκλήρωση των stress tests.
7. Το περιεχόμενο και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του πακέτου με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Αυτή η συζήτηση θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι καθώς εντάσσεται στο συνολικό πακέτο της συμφωνίας με την Ελλάδα για την «επόμενη μέρα».
8. Το σχέδιο για την προστασία της ελληνικής οικονομίας μετά το κλείσιμο του 3ου μνημονίου και εν όψει της πλήρους κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών από τις αγορές. Είναι η περίφημη συζήτηση για την «επόμενη μέρα».
9. Τις σχέσεις που θα διατηρήσει το ΔΝΤ με την Ελλάδα. Αυτός ο «φάκελος» θα είναι και από τους πιο δύσκολους, καθώς οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ετοιμάζουν από τη μια το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και από την άλλη δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να δανείσουν στην Ελλάδα επιπλέον χρήματα για να αποπληρωθεί το χρέος προς το ΔΝΤ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr