Όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει να μην υπάρξει μεταρρυθμιστική κόπωση γιατί αν δεν καταλαβαίνει ο κόσμος το όφελός τους, δεν θα στηρίξει το επόμενο βήμα».
Εξήγησε ότι η Ελλάδα έκανε μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στην φορολογική διοίκηση, σε πάρα πολλούς τομείς. «Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά , αλλά αναρωτήθηκε «τι θα γίνει αν οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα τύχουν της αποδοχής του κόσμου;»
Σε αυτό το σημείο έστειλε και το μήνυμά του στο ΔΝΤ λέγοντας πως πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν θα μείνει στο πρόγραμμα ή αν θα αποχωρήσει.
«Μπορούμε να εργαστούμε με το ΔΝΤ μέσα ή έξω από το πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να εργασθούμε με το ΔΝΤ να έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω», είπε χαρακτηριστικά . «Αυτό προκαλεί αναστάτωση στις αγορές» ενώ τόνισε ότι «πρέπει να πάρουν μία απόφαση». Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι το θέμα θα συζητηθεί μετά τα Χριστούγεννα γι’ αυτό «χρειαζόμαστε καθαρότητα και θα θέσουμε το θέμα στην Λαγκάρντ το Σάββατο».
Αναφερόμενος στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είπε ότι στο τελευταίο Eurogroup που έγινε πριν το καλοκαίρι αναφέρεται στην κοινή δήλωση ότι είναι έτοιμο να συνεισφέρει σ’ ένα μαξιλάρι διαθεσίμων. «Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Υπάρχουν πλέον δηλώσεις για καθαρή έξοδο» ενώ προανήγγειλε ότι «εργαζόμαστε για την έξοδο από το πρόγραμμα» και για την εκ νέου έξοδο στις αγορές για να δημιουργήσουμε μαξιλάρι διαθεσίμων. «Θέτουμε ως στόχο να τελειώσει η τρίτη αξιολόγηση πολύ γρήγορα και μετά να γίνουν οι τρεις μεγάλες συζητήσεις: για το ΔΝΤ, για το χρέος και για την έξοδο από το πρόγραμμα» τόνισε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr