Όπως μάλιστα επισημαίνει, η Αθήνα σκέφτεται να επιχειρήσει να ξαναβγεί στις αγορές μετά από τρία χρόνια, όταν και είχε ολοκληρωθεί η Β' αξιολόγηση. Ο λόγος, όπως αναφέρει, γίνεται για την πιθανή επανέκδοση του 3ετούς ομολόγου ύψους 1,5 δισ. ευρώ που λήγει τον Ιούλιο.
«Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές για τελευταία φορά το 2014», τονίζει «με την έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Απρίλιο του 2014 με κουπόνι 4,75% και την έκδοση 3ετούς ομολόγου με κουπόνι 3,375% τον Ιούλιο του 2014».
Όπως σχολιάζει η Citi, αν και η εκταμίευση της δόσης είναι αρκετά σίγουρη τώρα που υπάρχει η τεχνική συμφωνία, ωστόσο ο βαθμός της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και η συμμετοχή στο QE παραμένουν πολύ πιο περίπλοκα και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να επιτευχθούν στο επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα, η αμερικάνικη τράπεζα σημειώνει ότι η απότομη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής που σημειώθηκε στη χώρα, έρχεται σε αντίθεση με ακόμα χαμηλές επιδόσεις του ελληνικού δείκτη PMI, ο οποίος παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στα επίπεδα που επικρατούσαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Παράλληλα, η συνολική οικονομική εμπιστοσύνη παραμένει πολύ χαμηλότερη από τον ιστορικό μέσο όρο.
Ο βιομηχανικός τομέας αντιπροσωπεύει ένα σχετικά μικρότερο μερίδιο της ελληνικής οικονομίας (11,5% της πραγματικής προστιθέμενης αξίας). Άλλοι κλάδοι που είναι πιο σημαντικοί για την οικονομία (π.χ. τουρισμός, ναυτιλία) παραμένουν αρκετά αδύναμοι - οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους δύο μήνες του 2017 μειώθηκαν κατά 2,2% ετησίως και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 2,7%. Ωστόσο, παραμένει πιθανό να σημειωθεί ανάκαμψη του ΑΕΠ το α' τρίμηνο μετά το απογοητευτικό δ' τρίμηνο του 2016, καταλήγει η τράπεζα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr