Σύμφωνα με το Ίδρυμα, η άμβλυνση των ιδιαίτερα δυσμενών προβλέψεων των νοικοκυριών για την οικονομική κατάστασή τους, καθώς και για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενίσχυσε ελαφρώς την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Οι μεταβολές σε αυτές τις προβλέψεις σε κάποιο βαθμό οφείλονται στην μερική άρση της αβεβαιότητας σχετικά με τη λήψη του προγράμματος.
«Άλλωστε, η λήψη των νέων δημοσιονομικών μέτρων αφορά στη διετία 2019 – 2020 και όχι βραχυπρόθεσμα και έχει ήδη προεξοφληθεί κατά τους προηγούμενους μήνες. Η Ελλάδα διατηρεί σταθερά το προβάδισμά της έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών σε όρους απαισιοδοξίας των νοικοκυριών», σημειώνει ο ΙΟΒΕ.
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, ακολουθούν η Βουλγαρία (-28,4 από -25,3 μον.), η Κροατία (-21,4 από -14,7 μον.), η Ουγγαρία (- 15,6 από -11,3 μον.) και η Ιταλία (-14,6 από -13,6 μον.). Οι ευρωπαϊκοί δείκτες βελτιώθηκαν τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ευρωζώνη, φθάνοντας τις -3,4 (από -4,2) και τις -3,6 (από -5) μονάδες αντίστοιχα. Ανοδική τάση σημειώθηκε σε 13 χώρες (από 16 τον Μάρτιο και 9 τον Φεβρουάριο).
Θετικό πρόσημο διατηρούν 12 χώρες: οι σκανδιναβικές (Δανία, Σουηδία, Φινλανδία), αλλά και το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Αυστρία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr