Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η απαίτηση αυτή των θεσμών πηγαίνει πολύ πιο πέρα απ’ αυτό που χρειάζεται η δημοκρατική κουλτούρα. «Δεν είναι σωστό να ζητάς από μια χώρα να νομοθετήσει για δυο ή τρία χρόνια αργότερα για το τι θα κάνει τότε. Είναι μια απαίτηση που πηγαίνει πολύ πιο πέρα από ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη δημοκρατία», επεσήμανε.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, στις συναντήσεις που πρηγήθηκαν της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, βρέθηκε κοινό έδαφος. Πρώτον, συνομολογήθηκε ότι η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη απ’ όσο κανείς φαντάζονταν. Το δεύτερο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, είναι ότι η δημοσιονομική απόδοση είναι εντυπωσιακή. «Είχαμε στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε γύρω στο 2% του ΑΕΠ».
Και, όπως είπε, το τρίτο σημείο συμφωνίας έιναι η εκτίμηση ότι δεδομένης της παραπάνω εικόνας είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε το συντομότερο δυνατό σε όλα τα θέματα: την αξιολόγηση, το χρέος, το δημοσιονομικό ποτάμι μετά.
Όσοι μίλησαν τόνισαν πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος για να βρεθεί λύση, σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από εδώ και πέρα για να καλυφθεί το κενό και νομίζω ότι δεδομένου ότι όλοι θέλουν λύση μπορούμε να έχουμε ένα βαθμό εμπιστοσύνης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr