Ειδικότερα, αναφερόμενος στη δική του εμπειρία και στην πίεση που έχει δεχθεί από τους διεθνείς πιστωτές ως υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, δήλωσε πως "δεν ήταν καθόλου ευχάριστη μια κατάσταση εξάρτησης από τους εταίρους και να σου θέτουν όρους και προϋποθέσεις με έναν τρόπο που εκτός των άλλων δεν τονίζει εν πάση περιπτώσει το αίσθημα της εθνικής αυτονομίας και ικανοποίησης. Όμως, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε και αυτό ήταν κάτι που πολλές φόρες είχα αναγκαστεί να εξηγήσω εδώ στην Κύπρο, ότι ο μόνος τρόπος και ο πιο γρήγορος τρόπος εξόδου από αυτή την δύσκολη κατάσταση για την απογοητευτική συμπεριφορά των δανειστών μας είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη επανάκτηση της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας ούτως ώστε να μην τους έχουμε ανάγκη. Είναι να μην τους έχεις ανάγκη, να μην τους χρειαστείς.
Αυτό το λέω ως κάποιος που θα θεωρούσα τον εαυτό μου φίλο-ευρωπαίο αλλά το λέω ευθέως είναι να μην τους χρειαστείς, να μην τους έχεις ανάγκη αλλά πρέπει με όσο μεγαλύτερη ψυχραιμία να αξιολογήσει κάποιος ποιος είναι ο τρόπος απαλλαγής από αυτή την σχέση εξάρτησης, που κανέναν δεν ευχαριστεί. Κατανοώ τις αντιδράσεις αλλά αυτό που πρέπει να αντιμετρήσουμε είναι ποιος είναι ο τρόπος που θα μας οδηγήσει σε απαλλαγή από αυτή την κατάσταση. Θεωρώ πως δεν είναι με την άγονη αντιπαράθεση και την σύγκρουση, δεν είναι με τις μαγκιές, είναι με κινήσεις που αποκαθιστούν την αξιοπιστία μιας χώρας, την εμπιστοσύνη που επιτρέπουν στην οικονομία να αρχίσει να κινείται ξανά, σε επενδύσεις να πραγματοποιούνται ξανά ούτως ώστε να μείνει πίσω μια κατάσταση, που κανένας δεν μπορεί και κανέναν δεν ευχαριστεί".
Ακόμη χαρακτήρισε επιταγή κοινή λογικής να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, αντιπαραβάλλοντας τις σκληρές αποφάσεις για δραστική μείωση δημοσίων δαπανών που πήραν οι ίδιοι στην Κύπρο.
"Η κρίση εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έχει μακρύτερη διάρκεια και είναι ίσως το βασικό βαρίδι που κρατά τη χώρα πίσω από την πρόοδο" σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Διευκρίνισε πως αυτό αφορά όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών τόνισε, επίσης, την ανάγκη η Αθήνα να αξιοποιήσει τη θέση του ΔΝΤ για το χρέος, ανεξαρτήτως των προσεγγίσεών του σε άλλα θέματα.
Για την κυπριακή οικονομία ανέφερε πως υπάρχει βελτίωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr