Στο ίδιο διάστημα, οι δανειοδοτήσεις της για έργα ενέργειας και υποδομών στην περιοχή (και πάλι συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) ανήλθαν σε 780 εκατ. ευρώ, όπως επισήμανε -μιλώντας από το βήμα του 1ου Thessaloniki Summit- ο πρόεδρος του διακρατικού οργανισμού, Ουγκούρ Ντελικανλί (Ugur Delikanli).
Αναφερόμενος στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας έως το 2018, ο ίδιος τόνισε ότι η Παρευξείνια θα συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα χρηματοοικονομική βοήθεια για επιλέξιμα ενεργειακά έργα και πρότζεκτ υποδομών, με στόχο την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα, τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και τη βελτίωση υποδομών.
«Η θέση της Ελλάδας είναι τέτοια, που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως χώρα- προμετωπίδα της ΕΕ για τη μεταφορά αερίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η Παρευξείνια θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες «για μία εμπλοκή προστιθέμενης αξίας» σε διάφορα ενεργειακά πρότζεκτ υψηλής προτεραιότητας, τόσο για την Ελλάδα καθεαυτήν, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων -μεταξύ άλλων- των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαίου και αερίου, των αγωγών και των διασυνδετήριων αγωγών.
Η Παρευξείνια είναι διακρατική τράπεζα, στην οποία μετέχουν οι εξής 11 χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία (με τα μεγαλύτερα μερίδια), Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία και Ρουμανία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr