«Η αντιπολίτευση, λοιπόν, εισηγείται την μείωση του φορολογικού βάρους κατά €1,3 δις τον πρώτο χρόνο και 1,9 δις σε βάθος διετίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο, ενώ σημειώνει ότι «η αντιπολίτευση αν και συμφωνεί με την κυβέρνηση στις γενικές κατευθύνσεις για την αποκατάσταση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας, προκρίνει επιπλέον ένα δραστικό πρόγραμμα μείωσης της υπερφορολόγησης και παροχής επενδυτικών φορολογικών κινήτρων».
Ο ΣΕΒ προειδοποιεί ότι η «επιδιωκόμενη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα ενισχύσει σημαντικά την λειτουργία της αγοράς εργασίας, μόνον, όμως, εφόσον το θεσμικό πλαίσιο της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης δεν παραβιάζει την ελευθερία των διαπραγματεύσεων, όπως συμβαίνει σήμερα» αλλά και το ότι «το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων δεν είναι υποκατάστατο της αποκατάστασης αξιοπιστίας στην οικονομική πολιτική».
«Ο επενδυτής δεν βλέπει μόνο τον μισθό όταν θέλει να επενδύσει. Τον ενδιαφέρει τι μπορεί να παράγει ο εργαζόμενος με αυτόν τον μισθό. Βλέπει δηλαδή το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, πάντα συγκριτικά με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΕΒ.
Η έμφαση στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να δημιουργήσει το μεγεθυντικό αποτέλεσμα και να μετασχηματίσει την ελληνική οικονομία στα πρότυπα των δυναμικών βιομηχανικών χωρών, καθώς οι επενδύσεις γίνονται σε χαμηλής παραγωγικότητας και τεχνολογικής έντασης δραστηριότητες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr