«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση. Στο κέντρο των προτεραιοτήτων είναι οι επενδύσεις και η ενίσχυση δομών κοινωνικής προστασίας, Και βέβαια μιλάμε επενδύσεις στην παραγωγική οικονομία και κυρίως στη Βιομηχανία. Αυτό δημιουργεί μια νέα βάση συνεργασίας ανάμεσα στον κόσμο της βιομηχανίας και την κυβέρνηση. Κι αυτό δεν λέγεται ως σχήμα λόγου. Το μέλλον αποκτά ορατότητα. Με τις ψηφοφορίες ψηφίστηκαν όλα τα δημοσιονομικό μέτρα που είναι αυτά με τους οποίος θα πιάσαμε τους στόχους μέχρι το 2018» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης και προσέθεσε: «Το στοίχημα είναι να φύγουμε από τα διλήμματα. Η συζήτηση για το μείγμα πολιτικής είναι να ενταθεί στην προσπάθεια ώστε να αμβλυνθούν οι όροι της εποπτείας μέχρι την οριστική τους εξάλειψη.Ενώ όμως το πρώτο μνημόνιο είχε τα γνωστά αποτελέσματα σήμερα παρά τα προβλήματα, έχουμε τα μέσα να αντιμετωπίσουμε τις όποιες υφεσιακές πολιτικές».
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα μπορέσει το επόμενο διάστημα να έχει μια γερή ένεση ρευστότητας.
«Έχουμε τις ταμειακές ροές, έχουμε το ΠΔΕ που μπορεί να φτάσει τα 7 δισ., μπορεί να εκταμιευτούν μέχρι το τέλος του έτους έως 11 δισ. Μετά είναι οι αναμενόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ με την επιστροφή του waiver. Tώρα έχουμε την ανάγκη να πάμε σε συζήτηση για την ανεργία από τα δημοσιονομικά. Έχουμε το αναπτυξιακό νόμο, θεσμοθετείται μόνιμο συμβούλιο ανάπτυξης, έχει αρχίσει πιλοτικό πρόγραμμα για απλούστευση της αδειοδότησης, μετασχηματίσουμε ΕΤΕΑΝ σε ένα πολύ - εργαλείο με λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας. Μπορούμε να σχεδιάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερες ελπίδες και δυνατότητες. Το θέμα δεν είναι να σχεδιάσουμε μια αναπτυξιακή πορεία. Πρέπει να αποφύγουμε αδιέξοδα διλήμματα.
Στη νέα εποχή αναδεικνύονται νέα διλήμματα. Το δίλημμα δεν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στον ευρωπαϊσμό και τον αντιευρωπαϊσμό. Το θέμα είναι να δούμε τι Ευρώπη θέλουμε και πως θα διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή της χώρας. Το ζήτημα δεν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σε μεταρρυθμιστές και αντιμεταρρυθμιστές. το θέμα είναι να αποφασίσουμε τι μεταρρύθμισες θέλουμε. Το θέμα είναι να δούμε τι επιχειρηματικότητα θέλουμε. Είναι κοινωνικά υπεύθυνη, θέλουμε μια επιχειρηματικότητα που πάει τα κέρδη στο εξωτερικό και αφήνει τα χρέη στο εσωτερικό. Το αντίθετο. Χαίρουμε που ο πρόεδρος του ΣΕΒ έβαλε τον προβληματισμό ατό χτες. Η κεντρική διαχωριστική γραμμή αν αντλώντας διδάγματα από το χτες θα προχωρήσουμε στην θεμελίωση ενός υποδείγματος με αρχές τη δικαιοσύνη. Αυτό φορά τι κράτος την επιχειρηματικότητα», σημείωσε.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr