Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, o Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι ο λόγος για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της ελληνικής αξιολόγησης είναι οι διαφορετικές προβλέψεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. «Η Ελλάδα κλήθηκε να νομοθετήσει μέτρα που θα εφαρμοστούν μόνο στο απαισιόδοξο σενάριο. Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι ένας συμβιβασμός και παρέχουν ασφάλεια απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα», αναφέρει.
Ερωτηθείς εαν Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας ο Ρέγκλινγκ διαπιστώνει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. «Η Ελλάδα έχει πια ένα πρωτογενές πλεόνασμα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πια ενίσχυση για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η συμφωνία, τόσο το καλύτερο, ώστε να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται κοντά σε καμία χρεοκοπία.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εξήγησε και για ποιους λόγους η Ελλάδα χρειαζόταν και ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης:
Πρώτον: Η θέση των οικονομικών προβλημάτων ήταν πολύ πιο δυσμενής σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες
Δεύτερον: Η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ αδύναμη, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα.
Τρίτον: Μετά και τις εκλογές στις αρχές του 2015 υπήρξε διακοπή του προγράμματος και υπαναχώρηση στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είχε τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και την οδήγησε στην ύφεση.
Τέλος ο Ρέγκλινγκ εκτιμά ότι αυτό το πρόγραμμα θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μια εντελώς διαφορετική εντολή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που δεν είναι άλλη από το να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο/Αύγουστο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr