Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα το Σάββατο, 2 Απριλίου, διατηρώντας ωστόσο διαφωνίες μεταξύ τους και αμφισβητώντας την απόδοση μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά. «Ανοιχτό» άλλωστε παραμένει και το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων που αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης.
Ωστόσο, οι δανειστές επιμένουν συνολικά σε μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις.
Την πορεία της διαπραγμάτευσης θα επηρεάσουν και τα δημοσιονομικά στοιχεία, που θα αποστείλει σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες, βάσει των οποίων προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ, στοιχείο που αμφισβητούσε μέχρι πρότινος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο εκτιμούσε έλλειμμα 6%.
Τα περιθώρια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι «ασφυκτικά», καθώς αν οι διαπραγματεύσεις επανεκκινήσουν τη Δευτέρα 4 Απριλίου, όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα, τότε θα πρέπει μέσα σε δέκα ημέρες να υπάρξει συμφωνία.
Και αυτό γιατί στις 7 Απριλίου συνεδριάζει εκ νέου το EWG και στις 13-15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν οι επικεφαλής των θεσμών από την Αθήνα, καθώς η προσοχή στρέφεται στη σύνοδο των G20 (13-14 Απριλίου) και στην Εαρινή Σύνοδο ΔΝΤ- Παγκόσμιας Τράπεζας (15-17 Απριλίου).
Και μετά, απομένει ένα πολύ μικρό χρονικό περιθώριο έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr