Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον μήνα θα ψηφιστεί ο σχετικός ιδρυτικός νόμος, για τη μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο νέο υπερταμείο, δηλαδή, θα λειτουργεί στην ουσία ως εταιρεία συμμετοχών (holding), όπως έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του υπερταμείου έχουν γίνει πολλές σκέψεις, αλλά δεν υπάρχει έως τώρα κατάληξη. Η έδρα του ταμείου, που θα έχει «διάρκεια ζωής» 35 ετών, θα είναι στην Ελλάδα, παρά τις κατά καιρούς αναφορές ότι θα βρίσκεται στο εξωτερικό.
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να αφήσει ανοιχτό τον στόχο, ο οποίος δεν αφορά πλέον τα 50 δισ. ευρώ που είχε τεθεί αρχικά, αλλά για τον στόχο των 30 δισ. ευρώ, όπως αυτός προκύπτει μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονταν πως στο νέο ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία περί τα 50 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες η οποία, όμως, περιορίστηκε σημαντικά μέσω της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης. Ωστόσο οι προτάσεις για περιορισμό του στόχου εσόδων στα 30 δισ. δεν φαίνεται να εισακούστηκαν από τους δανειστές. Το δυσάρεστο είναι, όμως, πως η απαξίωση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων δυσκολεύει την ταχεία επίτευξη του στόχου εσόδων του υπερταμείου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr