Όπως αναφέρει το δημοσίευμα υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από το γεγονός ότι η Αθήνα δέχεται πιέσεις προκειμένου να μειωθούν και πάλι οι συντάξεις λόγω των προβλέψεων του ΔΝΤ για δημοσιονομικό κενό μεταξύ 5-7% του ΑΕΠ ως το 2018.
Ο υπουργός Εργασίας απέρριψε τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις χαρακτηρίζοντάς τις ως «μη ρεαλιστικές» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Eκτιμά πώς οι συζητήσεις με τους δανειστές να ξανακινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν μέσα στο Μάρτιο.
«Ακούμε διάφορα, μερικές φορές ακραία, μέσω διαρροών από το ΔΝΤ, τα οποία και ελπίζω πως δεν θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Υπουργός προσθέτοντας πως «η μείωση συντάξεων αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς».
«Η σχεδιασθείσα μεταρρύθμιση είναι αρκετή για να πετύχει το στόχο και εγγυάται την βιωσιμότητα του συστήματος έως το 2060», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Οι βουλευτές είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης. Δεν έχουμε πρόβλημα να περάσουμε τον νόμο», είπε.
«Δεν προσπαθούμε απλά να εφαρμόσουμε το τρίτο πρόγραμμα το οποίο είναι υποχρέωσή μας μιας και αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια παραχώρηση που φέρει την υπογραφή μας. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε εάν πρόγραμμα που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα προστατεύσει τους αδυνάμους», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.
«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια εθνική πρωτοβουλία για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και για αυτό η Ελλάδα πρέπει να έχει την στήριξη των εταίρων της», είπε ο Υπουργός Εργασίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr