«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται εκτός κινδύνου», σχολίασε στο πρακτορείο ο Παναγιώτης Πικραμένος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης το 2012, όταν η έλλειψη μετρητών στην Ελλάδα κινδύνευσε να την θέσει εκτός ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης και λιτότητας, η οικονομία της Ελλάδας παραμένει ένα χάος. Οι τράπεζες περιορίζουν τις αναλήψεις, οι συντάξεις μειώνονται και η ανεργία παραμένει γύρω στο 25%. Η κυβέρνηση στηρίζεται σε μια διαρκώς μειούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να περάσει τη νομοθεσία που προβλέπει η συμφωνία η διάσωσης. Τουλάχιστον, όμως, υπήρξε μια συμφωνία και οι δόσεις που προβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης παρέχονται στη χώρα.
Οι τελευταίες περικοπές μόλις πραγματοποιούνται και οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη δεύτερη γενική απεργία σε λιγότερο από ένα μήνα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν "στρέψει" εδώ και πολύ καιρό την προσοχή τους στην ανακοπή του προσφυγικού ρεύματος από τη Συρία και των πιθανών τρομοκρατών που μπορεί να περιλαμβάνονται σε αυτό.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Ελλάδα έχει ξοδέψει 1,5 δισ. ευρώ από τον ήδη "ταλαιπωρημένο" της προϋπολογισμό για να διασώσει πρόσφυγες κα να τους προσφέρει φαγητό και υγειονομική φροντίδα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας. Όπως σημείωσε μάλιστα, η χώρα τώρα αρχίζει να έχει πρόσβαση στα χρήματα της ΕΕ που διατίθενται για τη χώρα, αλλά κι αυτό δεν είναι αρκετό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr