Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
![Reporter.gr on Google News](/images/google%20news/reporter%20news%20300x100.png)
Σύμφωνα με την επίμαχη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, στις μικροζυθοποιίες η παραγωγή των οποίων δεν ξεπερνά τις 15.000 εκατόλιτρα ετησίως από 1/1/2016 θα επιβάλλεται ο συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μπύρας να είναι μειωμένος στο 50% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή και δηλαδή 1,30 ευρώ.
Για ζυθοποιίες με παραγωγή από 15.000 έως και 50.000 εκατόλιτρα μπύρας το χρόνο ο συντελεστής είναι στο 55% του κανονικού δηλαδή 1,43 ευρώ.
Για παραγωγή από 50.000 έως και 100.000 εκατόλιτρα ετησίως ο συντελεστής αυξάνεται στο 60% του κανονικού, δηλαδή 1,56 ευρώ, ενώ για ετήσια παραγωγή από 100.000 έως και 200.000 εκατόλιτρα μπύρας ο συντελεστής είναι στο 75% του κανονικού, δηλαδή 1,95 ευρώ ανά εκατόλιτρο.
Γ.Α.