Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα, η οποία έχει ήδη χτυπηθεί από την πολιτική αβεβαιότητα και την αδύναμη οικονομία της, «πιθανότατα θα πληγεί ακόμη περισσότερο από τη μεταβλητότητα των παγκόσμιων αγορών».
Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά της Ελλάδας -κυρίως μετά την οριστικοποίηση του τρίτου πακέτου διάσωσης- τώρα μάλλον δοκιμάζεται ξανά, ενώ ένα ισχυρότερο ευρώ δεν αποτελεί καλό νέο για τις ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες ενδεχομένως θα βαθύνουν την ύφεση, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, αναλυτές της UBS πρόσφατα μείωσαν τις προσδοκίες τους για την ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, σε -1,6 φέτος και -1,1 το 2016, από 1,5 για φέτος και 2,5 για το επόμενο έτος.
Μάλιστα, το CNBC τονίζει ότι το νέο πρόγραμμα διάσωσης έχει προς το παρόν χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τα υπάρχοντα χρέη της χώρας και όχι για να κινητοποιήσει την «ετοιμοθάνατη» οικονομία της. «Το πρόγραμμα σημαίνει νέα μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα, αλλά επιπλέον βεβαιότητα για χρηματοδότηση, ποσοτική χαλάρωση στα ελληνικά ομόλογα, σύντομα και μια σειρά οργάνων για την ενίσχυση της ανάπτυξης -πρόκληση αποτελεί τώρα η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του τελευταίου», σημείωσαν σε έκθεσή τους αναλυτές της Credit Suisse.
Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι όλο και πιο δύσκολο να τα δεχθεί ο ελληνικός λαός, ενώ υπάρχει ακόμη «σοβαρός» κίνδυνος να εκτροχιαστεί η διάσωση και συνεπώς η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη. «Οι παραχωρήσεις από την πλευρά του Τσίπρα μπορεί τελικά να μην είναι αρκετές, λόγω δυνάμεων που είναι έξω από τον έλεγχό του», καταλήγει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr