"Μία από τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, το αφορολόγητο κ.λπ. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μάς δίνει το τραπεζικό σύστημα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που επικαλείται ένα αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο π.χ. και πρέπει να αποδείξει όχι με μια κούτα από χαρτάκια που φέρνει στην εφορία, ότι έχει κάνει αυτές τις δαπάνες, αλλά με μία βεβαίωση που θα έρθει χρονικά από την τράπεζά του στην Εφορία και θα πει ότι "ο τάδε έχει χαλάσει τόσα με την πιστωτική του”", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
"Με απλά πράγματα, εξυπηρετούμε τον πολίτη, ελέγχουμε τη φοροδιαφυγή, είναι πολύ πιο απλό το σύστημα για τις υπηρεσίες. Απλά πράγματα που κάνουν στο εξωτερικό. Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα θέματα των κινήτρων και σε όλους τους επιχειρηματίες, για να βγάλουν μηχανήματα για κάρτες.
Πρέπει να δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες και πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιούμε όλο αυτό το σύστημα και για την επιχείρηση και για τον πολίτη", είπε μεταξύ άλλων.
Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Αλεξιάδης είπε: "Ο ΕΝΦΙΑ έχει καθοριστεί ως προς την οροφή του το χρόνο, τα 2,65 δισ. ευρώ, είναι συγκεκριμένος ο στόχος. Δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη χρονιά. Μόλις τελειώσουμε την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προχωράμε να βγάλουμε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Μέσα στον Σεπτέμβριο, υπολογίζουμε ότι θα έχουν βγει. Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι σε πέντε δόσεις, θα ξεκινούν από τον Οκτώβριο. Για το 2016 μελετούμε πάρα πολλές αλλαγές και στο θέμα των αντικειμενικών αξιών και στην εσωτερική κατανομή του φόρου, για να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός".
Επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις που λήγουν στις 26 του μηνός και προσέθεσε ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr