Μάλιστα, το πρακτορείο μεταδίδει ότι η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει σειρά νέων προτάσεων στη Βουλή, διακινδυνεύοντας ένα χρονοδιάγραμμα που στόχο έχει να φέρει κεφάλαια στην χώρα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οποιαδήποτε καθυστέρηση στη Γερμανία, κινδυνεύει να εκτροχιάσει το στενό χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα και τα εθνικά κοινοβούλια σε άλλες χώρες της ευρωζώνης ώστε να ψηφίσουν για την τριετή διάσωση πριν από την 20η Αυγούστου που εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της ΕΚΤ.
Χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Ελλάδα θα χρειαστεί να ζητήσει περαιτέρω χρηματοδότηση-γέφυρα για να καλύψει την πληρωμή προς την ΕΚΤ ενώ ολοκληρώνεται το σχέδιο διάσωσης.
«Πρέπει να εξετάσει κανείς προσεκτικά και στη συνέχεια να ζητήσει από την Bundestag έγκριση, όταν η κοινή αντίληψη είναι πως αυτό θα διαρκέσει για τρία χρόνια. Πρέπει να είναι πειστικό πως δεν πρόκειται μόνο για την 20η Αυγούστου και την πληρωμή μιας δόσης, αλλά πραγματικά για το πώς, μαζί με τους Έλληνες, μπορούμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση», ανέφερε ο Jens Spahn, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Η πίεση εντείνεται στη Μέρκελ, καθώς 60 βουλευτές της κοινοβουλευτικής της ομάδας ψήφισαν εναντίον της έναρξης των συνομιλιών διάσωσης με την Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα.
Έχοντας επιβιώσει αυτής της εξέγερσης, οι ηγέτες του κόμματος θέλουν να αποφύγουν άλλη μία κατάσταση στην οποία τα μέλη επιστρέψουν από τις θερινές διακοπές τους για να αποτρέψουν μια ελληνική χρεοκοπία χωρίς επαρκείς πληροφορίες σχετικά με το επί ποίας βάσης θα ψηφίσουν, αναφέρουν τα δύο στελέχη του κόμματος της Μέρκελ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr