"Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας" σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Στορτσάκ, τονίζοντας πως η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.
Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου TASS ανέφερε πως στο Κρεμλίνο θεωρούν πρόωρη τη συζήτηση της συμμετοχής της Ρωσίας στην επίλυση των προβλημάτων χρέους της Ελλάδας, έως ότου υπάρξουν σχετικές προτάσεις από την πλευρά της Αθήνας.
"Για να εξετάσουμε παρόμοιο ζήτημα, χρειάζεται αρχικώς να ακούσουμε κάποιες προτάσεις, είτε κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά των Ελλήνων εταίρων μας. Ας περιμένουμε για αρχή τις συνομιλίες. Να συζητάμε αφηρημένα χωρίς να έχουμε κάποια αιτήματα ή προτάσεις δεν είναι σώφρον. Ας περιμένουμε τη συζήτηση (των δύο ηγετών) και τότε θα σας ενημερώσουμε", δήλωσε ο ίδιος.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, έχει δηλώσει σχετικά με το ζήτημα παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα: "Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση (για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους), η οποία θα προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρώτης προτεραιότητας για εμάς είναι τα επενδυτικά σχέδια και το εμπόριο με την Ελλάδα. Εάν απαιτηθεί χρηματοπιστωτική υποστήριξη θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα".
Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia today, ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς "είπε ότι προτεραιότητα για εμάς είναι μια σταθερή Ευρώπη και μια σταθερή Ελλάδα. Θα υποστηρίξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης".
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ότι πολλές χώρες στην Ευρώπη, και η Ελλάδα μεταξύ αυτών, επιθυμούν την άρση των κυρώσεων το ταχύτερο δυνατό. "Οι χώρες αυτές σκέφτονται τις επιχειρήσεις τους, την οικονομία τους και όχι την πολιτική. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια εποικοδομητική προσέγγιση, γι' αυτό και έχουμε περισσότερες διαβουλεύσεις με τέτοιες χώρες παρά με τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης οι οποίες δε θέλουν να συνεχίσουν τον οικονομικό διάλογο".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr