Σε ένα μεγάλο δίλημμα βρίσκεται η αναγνώστρια η απορία της οποίας ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η συγγραφή του άρθρου. «Σκέφτομαι να κλείσω διακοπές στην Ελλάδα, για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Ο σύζυγός μου είναι ιδιαίτερα ανήσυχος. Θα κινδυνέψουν οι διακοπές μας αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ;», ρωτάει η Βρετανίδα αναγνώστρια τον αρθρογράφο, ο οποίος αρχικά την καθησυχάζει.
«Θεωρώ μάλλον απίθανο να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή πριν από το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να καταβάλει τα χρήματα στους πιστωτές της», αναφέρει ο Calder, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής οικονομίας, τα πάντα μπορούν να συμβούν».
Στη συνέχεια όμως, της δίνει οδηγίες σε περίπτωση που συμβεί το «απευκταίο». «Ας υποθέσουμε ότι όντως λαμβάνει χώρα ένα Grexit, ενώ είστε στην Ελλάδα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να τρέξουν οι ντόπιοι στα ATM για να σηκώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ, αφού το νόμισμα αναμένεται να ισχυροποιηθεί μετά την απομάκρυνση του 'αδύναμου κρίκου'. Εάν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή, η αξία της θα 'βαθμονομηθεί' με βάση το ευρώ. Επομένως, δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο σε χρήματα από μηχανήματα ανάληψης», τονίζει ο αρθρογράφος.
Ο Calder συνεχίζει προτρέποντας τους Βρετανούς που θα επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα να πάρουν μαζί τους μετρητά μικρής αξίας, «Πάρτε μαζί σας μετρητά, κατά προτίμηση μικρά χαρτονομίσματα. Έτσι, εάν γίνει ο 'σεισμός' ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο στην ξαπλώστρα σας, η μόνη συνέπεια για εσάς και για οποιονδήποτε άλλον με ευρώ, θα είναι να γίνετε ακόμα πιο δημοφιλείς με τους φιλικούς ντόπιους».
Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος προτείνει στην ανήσυχη τουρίστρια να κλείσει ένα αξιόπιστο πακέτο διακοπών, προκειμένου να μπορεί να βασιστεί στον ταξιδιωτικό πράκτορα για προστασία σε περίπτωση διαδηλώσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr