Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο άτομο με γνώση του σχεδίου που δεν κατονομάζεται, φαίνεται πως σήμερα το βράδυ θα συναντηθούν οι αντιπρόσωποι των πιστωτών για να συζητήσουν ένα σχέδιο για την επίλυση του αδιεξόδου.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο, μεταδίδει το πρακτορείο, και θα περιλαμβάνουν και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι θα βρεθούν στην γερμανική πρωτεύουσα για μια πενταμερή συνάντηση για την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το δίκτυο Dow Jones Newswire, οι πέντε αξιωματούχοι ετοιμάζουν ένα προσχέδιο συμφωνίας με την Ελλάδα, το οποίο θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση ως τελική προσφορά.
Η πίεση να σπάσει το αδιέξοδο έχει γίνει ακόμα πιο έντονη αυτή την εβδομάδα καθώς η Ελλάδα έχει να πραγματοποιήσει την Παρασκευή μια αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν και η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να κάνει την πληρωμή, αυτή είναι η μικρότερη από τις τέσσερις που θα πρέπει να κάνει προς το ΔΝΤ, συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα το πακέτο διάσωσης λήγει στο τέλος του μήνα.
Με τις συζητήσεις να έχουν μπει στον πέμπτο μήνα, οι προθεσμίες έχουν έρθει και έχουν περάσει, ενώ οι συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις και συναντήσεις κορυφής έδωσαν λίγα αποτελέσματα και οι διαφωνίες για τις συντάξεις και τα εργασιακά διατηρούνται.
Όπως μεταδίδει, επίσης, το πρακτορείο ΜΝΙ, πιθανόν να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση των «πέντε», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες.
Το πρακτορείο Reuters, μάλιστα, το οποίο επικαλείται πηγή της ΕΕ, μεταδίδει ότι στόχος της συνάντησης είναι η υιοθέτηση κοινής στάσης στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Το ελληνικό ζήτημα δεν περιλαμβανόταν στην επίσημη ατζέντα της τριμερούς Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ, ωστόσο εκ των πραγμάτων θα ετίθετο επί τάπητος, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Άλλωστε, ο κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη σημερινή Sueddeutsche Zeitung δήλωσε ότι θα ξαφνιαζόταν αν το ελληνικό θέμα δεν αποτελούσε απόψε αντικείμενο συζήτησης, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Οι τρεις συμμετέχοντες στο σημερινό δείπνο εργασίας δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο, στο ζήτημα της Ελλάδας κατά τις δηλώσεις τους πριν από το δείπνο εργασίας, ενώ μίλησαν μόνο για τη σημασία της ανάληψης κοινής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τη μετάβαση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή και την ανάγκη δημιουργίας πραγματικής ενιαίας ψηφιακής αγοράς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr