Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Συγκεκριμένα και στις δύο περιπτώσεις η παστερίωση γίνεται στους 72 βαθμούς Κελσίου και για 15 δευτερόλεπτα. Η μόνη τους διαφορά αλλά μόνο στα χαρτιά, όπως ακούγεται, είναι ότι στο γάλα ημέρας η συλλογή γίνεται εντός 24 ωρών, ενώ στο γάλα 7 ημερών στις 48 ώρες.
Αν τελικά εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση αναμένονται σημαντικές αντιδράσεις από τις βιομηχανίες που έχουν επενδύσει πάνω στο conspet γάλα ημέρας -μέχρι και γιαούρτι με γάλα ημέρας έχει κυκλοφορήσεις- και το έχουν επικοινωνήσει αναλόγως στον καταναλωτή.
Το θέμα είναι ότι κάποιοι έχουν προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο να ισχύσει ότι και στο εξωτερικό, όπου η νομοθεσία αφήνει τη διάρκεια ζωής του γάλακτος στην ευθύνη της κάθε επιχείρησης.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου