Πολλοί προτιμούν το μέτρο αυτό από το οριζόντιο με τις αυξήσεις ΦΠΑ. Ειδικά αν δε, εφαρμοστεί στα πολυτελή νησιά έχει και συμμάχους.
Οι ξενοδόχοι της Κρήτης, Κέρκυρας θα… τρίβουν τα χέρια τους. Εδώ και καιρό με ανακοινώσεις τους έχουν ζητήσει εξομοίωση των συντελεστών των Κυκλάδων κτλ με τους δικούς τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν μπει αυτό το μέτρο ο νέος φόρος αφορά τα νησιά Ρόδο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο, Σύρο, Νάξο, Θήρα, Λήμνο, Κάλυμνο, Θάσο, Μύκονο, Πάρο, Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Λέρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μήλο, Πάτμο και Σύμη.
Εφόσον το μέτρο εγκριθεί το ποσό επιβάρυνσης θα είναι πό 1 έως 5 ευρώ για τη διαμονή σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και πάνω. Ανάλογα με τα αστέρια, ανεβαίνει ο φόρος. Ο φόρος αυτός θα επιβάλλεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αντιμετώπιση του φαινομένου της παραξενοδοχείας και να μην προχωρήσει στο φόρο διαμονής πολυτελείας. Όπως σημειώνει "κατανοεί πλήρως την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρώσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τους Εταίρους μας, ώστε να βρεθεί βιώσιμη και οριστική λύση για την Ελλάδα, για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, την ανάταση της οικονομίας και την υποστήριξη της κοινωνίας μας. Δεν γίνεται όμως, υπό την πίεση των δανειστών, να εμφανίζονται συνεχώς διαφορετικά σενάρια σχετικά με τον σχεδιασμό και την επιβολή νέων φόρων στον τομέα του τουρισμού, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ειδικά χωρίς να έχει προηγηθεί σωστός σχεδιασμός.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr