Τα τεχνικά κλιμάκια θα εξετάσουν τρόπους με τους οποίους η Αθήνα και οι εταίροι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, που θα «ξεκλειδώσει» την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, με το Μέγαρο Μαξίμου να δηλώνει αισιόδοξο ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές τις επόμενες ημέρες.
Η κυβέρνηση μεταβαίνει στο ραντεβού υπενθυμίζοντας ότι οι προτάσεις της είναι συγκεκριμένες και παραπέμπει στην δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Reuters, για τα τέσσερα σημεία διαφωνίας στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η Ευρώπη από την πλευρά της κρατά στάση αναμονής και εντείνει τις πιέσεις προς την Αθήνα, χρησιμοποιώντας το όπλο της ρευστότητας, για να περάσει τους όρους της.
Παίζοντας με το χρόνο και τα ταμειακά αποθέματα της Αθήνας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει λύση για το ζήτημα της Ελλάδας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, γνώμη που, όπως φαίνεται, συμμερίζεται και ο Ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί που όπως δήλωσε ότι η κρίσιμη συνεδρίαση για συμφωνία, μετατίθεται για τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ, της ευρωζώνης στις 11 Μαΐου.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλά για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, διευκρινίζοντας όμως υπάρχουν αποκλίσεις σε βασικά ζητήματα.
«Ορισμένες διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η επίλυσή τους, ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ, η οποία θα τονώσει την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι πιστωτές της Ελλάδας ψάχνουν τρόπους και σενάρια προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είναι διατεθειμένη να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ορισμένους πιστωτές να εμφανίζονται πρόθυμοι να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποτρέψουν ένα Grexit.
Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μετά τη συνάντηση του με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος εξέφρασε τη βούλησή του, να συνεισφέρει στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης.
Ωστόσο ζήτησε από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να υπάρξει άμεσα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr