Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει νέα έρευνα της Accenture, η οποία βασίζεται στα δεδομένο του δείκτη “Digital Density Index”, ένα εργαλείο, με το οποίο η εταιρεία μετρά τις ψηφιακές επιδόσεις των χωρών ανά τον κόσμο, με βάση μια σειρά παραμέτρων, και την παρουσιάζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας, η γενικευμένη χρήση των νέων ψηφιακών εργαλείων θα ωθούσε τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη σε πρόσθετη ανάπτυξη, η οποία μεταφράζεται ποσοτικά σε $1,36 τρις, με ορίζοντα πενταετίας. Η έρευνα υπογραμμίζει ότι μια βελτίωση του Digital Density Index της κάθε χώρας κατά δέκα μονάδες - σενάριο φιλόδοξο, αλλά, κατά τους αναλυτές, εφικτό - μπορεί να οδηγήσει, έως το 2020, σε άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στις αναπτυγμένες οικονομίες και κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στις αναπτυσσόμενες αγορές.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, αυτή η μεταβολή στο δείκτη Digital Density Index θα προσέθετε στο ΑΕΠ των ΗΠΑ 365 δις δολ το 2020, ενώ αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Κίνας θα ενίσχυσαν την ανάπτυξη τους κατά 418 δις. δολ το 2020. Επιπλέον, η γενικευμένη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών θα προσέθετε, με ορίζοντα πενταετίας, 114 δις. δολ στο ΑΕΠ της Ιαπωνίας, η Γερμανία θα ωφελούνταν κατά 75 δις δολ, η Γαλλία κατά 57 δις, δολ ενώ η Μεγάλη Βρετανία θα γινόταν πλουσιότερη κατά, επίσης, 57 δις δολ. Επιπρόσθετα, η αναδυόμενη οικονομία της Βραζιλίας θα ωφελούνταν κατά $97 δις και η Ινδία κατά $101 δις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr