Σύμφωνα με πληροφορίες το Eurogroup ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη θέση της για ονομαστική διαγραφή του χρέους και να δεσμευθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και στο ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ.
Οι εταίροι επέμειναν στην ανάγκη να παρουσιάσει η κυβέρνηση ποσοτικοποιημένα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ελέγχονται, θέση την οποία υπογράμμισε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της ομάδας Τόμας Βίζερ που εξέφρασε δυσαρέσκεια ακούγοντας τις γενικόλογες αναφορές του Έλληνα εκπροσώπου περί «μεγάλων προκλήσεων και συναραπαστικών καταστάσεων» που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες: χρηματοοικονομική σταθερότητα, χρηματοοικονομική βιωσιμότητα, αναδιάρθρωση του χρέους, με παράλληλη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η εκτίμηση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ότι το κλίμα ήταν καλό και οι τοποθετήσεις μετριοπαθείς. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει, επίσης, ότι θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των Μνημονίων και έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημοσίου χρέους. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο Eurogroup της Τετάρτης δεν υπήρξε συμφωνία και ξεκαθαρίζουν ότι παράταση του Μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή παραπέμποντας στη συνέχιση της διαβούλευσης προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.
Μετά την αναμενόμενη ρήξη, σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα αναμένεται να έρθει κλιμάκιο τεχνοκρατών του Euroworking Group, οι οποίοι σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα μελετήσουν την πρόταση της Κυβέρνησης.
Στόχος της συνεργασίας αυτής θα είναι η καταγραφή των διαφορών κατά κύριο λόγο μεταξύ της ελληνικής πρότασης και του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, με σκοπό η τελική συζήτηση να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, την Δευτέρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr