Κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων κρατών μελών της ευρωζώνης, την Πέμπτη, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα αύξησης του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους (πλαφόν εντόκων γραμματίων) κατά 4,5 δισ. ευρώ, το οποίο απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που επικαλείται σε σχετικό της δημοσίευμα η WSJ.
Όπως επισημαίνεται το ποσό αυτό θα μπορούσε να συνδράμει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους επόμενους 4-6 μήνες, διάστημα που κρίνει ως απαραίτητο για τη διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου στήριξης, σύμφωνα με δυο εκ των αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης σημείωνε ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας και υπογράμμιζε ότι δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σταθάκης αναφέρει: «Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας».
«Καθ' όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης δεν υφίσταται πρόβλημα ρευστότητας», διαβεβαίωσε απο τη μεριά του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Μιλώντας στο Mega πρόσθεσε πως «Αυτό δεν σημαίνει ότι μετά θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ρευστότητας», αν και σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι ακόμη και αν η διαπραγμάτευση κρατήσει μέχρι τον Μάιο «θα βρούμε χρήματα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr