Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνεργασία που είχε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης με την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) Σοφία Σταματάκη.
Ο κ. Λαφαζάνης πάντως τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση από την ηγεσία του υπουργείου εν όψει της ολοκλήρωσης του Διεθνούς διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Άρτα – Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησος), που βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Οι προσφορές για τις τρεις περιοχές της δυτικής Ελλάδας κατατίθενται την ερχόμενη Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ενώ για τις 20 θαλάσσιες περιοχές η αντίστοιχη προθεσμία, που είναι πιθανό να παραταθεί, εκπνέει στις 14 Μαΐου.
Τις αποφάσεις της Κομισιόν για τη ΔΕΣΦΑ, αναμένει η κυβέρνηση
Tην ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την απόφαση της Kομισιόν, ώστε να καθορίσει τη στάση της για την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar.
Όσο για τον αγωγό TAP η κυβέρνηση συνεχίζει να τάσσεται υπέρ του έργου και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επιδιώξει να βελτιώσει τα ανταλλάγματα υπέρ του δημοσίου τα οποία προβλέπονται στη σύμβαση.
Τα παραπάνω προέκυψαν από τις δηλώσεις που έκαναν ο Π. Λαφαζάνης και ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, μετά από συνάντηση μιας ώρας.
Σε δηλώσεις του ο πρέσβης είπε ότι η συνάντηση είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα, ενώ επανέλαβε ότι η παρουσία της Socar στην Ελλάδα μέσω του ΔΕΣΦΑ και της συμμετοχής στον αγωγό TAP αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr