Μετά την υπερψήφιση της οδηγίας θα είναι ευκολότερο σε κατηγορίες επαγγεματιών, όπως δικηγόροι, υδραυλικοί κ.ά να παρέχουν υπηρεσίες σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται πλέον να ανοίξουν γραφεία σε αυτή ή να υποχρεώνονται να εγγράφονται στις αντίστοιχες εθνικές επαγγελματικές οργανώσεις.
Αν και από την τελική μορφή της οδηγίας απουσιάζει η επίμαχη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το εργατικό δίκαιο της χώρας προέλευσης της επιχείρησης υπερισχύει της χώρας στην οποία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί, ωστόσο εκφράζεται η ανησυχία ότι η εφαρμογή των προδιαγραφών της χώρας προέλευσης ανοίγει το δρόμο για αρνητικές αλλαγές στο μέλλον που θα επηρεάσουν τους εργαζομένους των χωρών με τα πιο αναπτυγμένα συστήματα κοινωνικής προστασίας.
Η οδηγία, η οποία φιλοδοξεί να δώσει κίνητρα σε έναν τομέα που αντιπροσωπεύει το 70% του ΑΕΠ της ΕΕ, θα πρέπει να επικυρωθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ πριν το τέλος του έτους.
Στη συνέχεια, τα κράτη μέλη θα έχουν προθεσμία τριών ετών για να ενσωματώσουν την οδηγία στις εθνικές τους νομοθεσίες υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr