Λίγο πριν τις 15:00, ο γενικός δείκτης ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%) στις 1.107,40 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 67 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε ανεπαίσθητη πτώση 0,01% και η μικρή κεφαλαιοποίηση ήταν οριακά χαμηλότερα κατά 0,02%.
Ο τραπεζικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,17%.
Το υψηλότερο τζίρο σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΕΤΕ (+1,26% στα 2,41 ευρώ), Τρ. Πειραιώς (αμετάβλητη στα 1,40 ευρώ), ΟΤΕ (-0,59% στα 10,14 ευρώ), ΟΠΑΠ (-1,25% στα 11,85 ευρώ), ΔΕΗ (+1,15% στα 10,51 ευρώ) και Μυτιληναίος (+0,17% στα 5,96 ευρώ).
Αυτό που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα ήταν η θετική έκθεση της Citi για τις ελληνικές τράπεζες, έκθεση η οποία πυροδότησε και το ράλι των προηγούμενων ημερών.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, στο μικροσκόπιο θα μπουν κυρίως οι εξελίξεις στο πολιτικο - οικονομικό πεδίο, καθώς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαπραγμάτευση με την τρόικα, στο Παρίσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και ενδεχόμενες εξαγγελίες για ευνοϊκές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις και ειδικότερα σε "καυτά" προβλήματα που απασχολούν την αγορά, όπως για παράδειγμα οι ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια.
Πάντως, θετικό νέο από κάθε άποψη, αν και βεβαίως δεν προσφέρεται για ...πανηγυρισμούς, είναι η επιβράδυνση της ύφεσης στο β΄τρίμηνο, καθώς καταδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία έχει "πιάσει πάτο" και αρχίζει, πλέον, έστω και διστακτικά, να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης.
Την ίδια ώρα, οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης ....αγκομαχούν, ενώ, παράλληλα, εντείνονται οι ανησυχίες για τυχόν εμφάνιση φαινομένων αποπληθωρισμού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr