H Goldman Sachs σημειώνει ότι έπειτα από την πρόσφατη έκδοση του 3ετούς ομολόγου, ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος τόσο για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά και για το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου διάσωσης
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η αναδιάθρωση του χρέους (σ.σ. το γνωστό PSI) που έγινε στο πλαίσιο του πρώτου και του δεύτερου πακέτου διάσωσης, έχει οδηγήσει στη μείωση των -μεσοπρόθεσμων- χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας.
Όπως αναφέρει ενδεικτικά, για την περίοδο 2016-2020 υπολογίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο χρειάζεται σε ετήσια βάση κάτω από 10 δισ. ευρώ.
Επικεντρώνοντας στις διακυμάνσεις που έχουν σημειώσει -και- τα ελληνικά κρατικά ομόλογα τον τελευταίο μήνα, σημειώνει ότι αυτό είναι αποτελέσμα της γενικότερης αναστάτωσης που προκάλεσε η υπόθεση της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, εκτιμά ότι επιδρούν θετικά στα ομόλογα (δηλαδή οι αποδόσεις υποχωρούν).
Η GS προσθέτει ότι το "μαξιλάρι" από τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του ΤΧΣ, μπορεί να καλύψει τις πιθανές ανάγκες χρηματοδότησης έως το τέλος του υφιστάμενου πακέτου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στον πολιτικό παράγοντα, τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν εύκολα από την παρούσα κυβέρνηση να ψηφισθούν νέα μέτρα
Εφόσον, καταλήγει, δεν υπάρξουν πρόωρες εκλογές στις αρχές (Φεβρουάριο) του 2015, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, προφανώς με ευνοϊκούς όρους για τη χώρα μας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr