Με απώλειες έκλεισε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χ.Α., στις 1.258,48 μονάδες. Με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της λήξης των τριπλών σειρών στα παράγωγα την ερχόμενη Παρασκευή, οι ξένοι επενδυτές φαίνεται ότι έχουν πατήσει φρένο. Από τους τζίρους των 200 εκατ. ευρώ, πέσαμε χθες λίγο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ και σήμερα στα 108,7 εκατ. ευρώ, οι ξένοι ανησυχούν ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα μας πάγωσαν ενόψει πολιτικών εξελίξεων. Εξελίξεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν από το φθινόπωρο με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σε κάθε περίπτωση το ανησυχητικό είναι κι αυτό προκύπτει τόσο από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, όσο και από τις εκθέσεις των ξένων ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και πως η κυβέρνηση «κάθεται» πάνω στο πρωτογενές πλεόνασμα.
Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και σύμφωνα με πληροφορίες, λέγεται ότι ζήτησε χαλάρωση στις μεταρρυθμίσεις ενόψει επιστροφής της χώρας σε ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο και εξαιτίας της ύπαρξης πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ξεκίνησε τις πρώτες επαφές για το χρέος, τονίζοντάς του ότι αποτελεί εμπόδιο για τις επενδύσεις. Οι ξένοι θέλουν ένα ξεκάθαρο δημοσιονομικό περιβάλλον για να ρίξουν τα λεφτά τους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Την ίδια ώρα, στασιμότητα παρατηρείται και στις τράπεζες. Οι αλλαγές στα διοικητικά επιτελεία, η τοποθέτηση Θωμόπουλου στη Eurobank, Ράπανου στην Alpha και η επικείμενη αποχώρηση Χριστοδούλου από την Εθνική, έχουν προκαλέσει μία βουβή ηρεμία, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά stress tests τρέχουν. Η αγορά θα περίμενες θεαματικότερες κινήσεις ως προς την αξιοποίηση των παγίων των τραπεζών.
Από εκεί και πέρα, στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται η πτώση του επιτοκίου ττων εντόκων κάτω από 2%, εξέλιξη που ενδεχομένως να αποτελέσει τον δρόμο για νέα έξοδο της χώρας στις αγορές, ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.
Τεχνικά σε ότι αφορά στο Χ.Α., μια διόρθωση μέχρι τις 1.250 μονάδες, με κατώτατο όριο τις 1.225 μονάδες δεν αναιρεί το σενάριο ανοδικής πλήρωσης των 1.400 μονάδων με καταγραφή νέων υψηλών, λέει η Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, και τοποθετεί τα σημεία που χρειάζονται προσοχή για τους Bulls στις 1.330 μονάδες και για τους Bears οι 1.260-1.250 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του Γενικού Δείκτη από τις 10 Ιουνίου διαμορφώνεται στο 4,8% - ύστερα βεβαίως από ένα ράλι της τάξης του 24,5%.
Απώλειες στο τέλος για τη μετοχή της Πειραιώς και κλείσιμο στα 1,68 ευρώ, με υψηλό ημέρας στα 1,75 ευρώ και τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ.
Ξεχώρισε η μετοχή του ΟΠΑΠ που μετά τη χθεσινή διόρθωση έκλεισε με άνοδο 2,1% στα 12,76 ευρώ, γράφοντας υψηλά ημέρας στα 12,98 ευρώ.
Σημαντικό σημείο στήριξης για τον ΟΠΑΠ τα 12,20 ευρώ και αντίστασης τα 13,65 ευρώ.
Στα 2,76 ευρώ η Εθνική με άνοδο 0,36% και τον υψηλότερο τζίρο του ταμπλό, στα 27,5 εκατ. ευρώ. Βραχυπρόθεσμα σημεία αντίστασης για την μετοχή τα 2,9 ευρώ και στήριξης τα 2,65 ευρώ.
Οριακές απώλειες για την Alpha Bank στα 0,722 ευρώ με όγκο άνω των 17 εκατ. τεμαχίων.
Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή της Eurobank της τάξης του 3,17% στα 0,397 ευρώ.
Ανοδικά ο ΟΤΕ 0,59% στα 11,92 ευρώ με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 12,30 ευρώ, αντίστοιχα κέρδη και για την Jumbo με κλείσιμο στα 12,18 ευρώ.
Στα 11,44 ευρώ η ΔΕΗ υποχώρησε 0,52% με την στήριξη για τη μετοχή στα 11,3 ευρώ και την αντίσταση στα 12 ευρώ. Κέρδη 2,26% για τη ΜΕΤΚΑ που προσέγγισε εκ νέου τα 13,6 ευρώ με την επόμενη κρίσιμη αντίσταση στα πρόσφατα υψηλά και τα 14 ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr