Ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους οι δανειστές πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Η κυβέρνηση, ωστόσο, αυτό το έχει διαβλέψει και θα επιχειρήσει να πείσει τους τροικανούς ότι μπορεί έστω να μειωθεί. Όπως και να έχει, όμως, η έκτακτη εισφορά θα μείνει ακόμη δύο χρόνια, μέχρι το τέλος του 2016.
Παράλληλα για να μην υπάρξουν νέες μειώσεις και μάλιστα σχετικά άμεσα, ως το καλοκαίρι του 2016, η οικονομία θα πρέπει να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 4%.
Επιπλέον μένουν ως έχουν και όλες οι προϋποθέσεις για την είσπραξη των φόρων και έτσι με στόχο 1,3 δισ. από φόρους έρχεται άμεσα και η προκαταβολή των φόρων που θα οδηγήσει στην τριπλή κλοπή, δηλαδή στη φορολόγηση για τα εισοδήματα του 2014, του 2015 και της προκαταβολής φόρου για το 2016.
Παράλληλα για την περίοδο από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έως και το τέλος του 2017 πρέπει να εφαρμοστούν δημοσιονομικά μέτρα, πουαρχίζουν από 3 δισ. και θα μπορεί να φτάσουν και στα 8,8 δισ. ευρώ.
Ταυτόχρονα δεν αποκλείονται και νέες πιέσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΦΠΑ, καθώς το ΔΝΤ λέει ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες ευνοημένων που πληρώνουν λιγότερους φόρους και έτσι δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα νέας αυξησης στον ΦΠΑ στην εστίαση.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μέσα στη διετία 2015 – 2017 με βάση την έκθεση του ΔΝΤ προβλέπονται επιπλέον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr