Η μετοχή που έχει κλέψει την παράσταση σήμερα είναι αυτή της Πειραιώς, καθώς σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εισαγωγής του 1 δις. Νέων μετοχών που προέκυψαν μετά την αύξηση κεφαλαίου. Στην Πειραιώς έχουν διακινηθεί περισσότερα από 25 εκατ. τεμάχια, πραγματοποιώντας το 70% του συνολικού τζίρου στην αγορά, ο οποίος διαμορφώνεται στα 71 εκατ. ευρώ, με τον τζίρο της Πειραιώς πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Το rebalancing μετατοπίστηκε από την Alpha στην Πειραιώς, υποστηρίζουν οι χρηματιστές. Ο όγκλος στην Alpha έχει μειωθεί αισθητά, αφού ως αυτή την ώρα έχουν δικινηθεί περίπου 2,5 εκατ. τεμάχια με τη μετοχή να ανακάμπτει οριακά, στα 0,68 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι εισροές λόγω αλλαγής στάθμισης στους δείκτες της Morgan Stanley και FTSE για την Πειραιώς υπολογίζονται στα 200 εκατ. δολάρια.
Κατά τα άλλα, μικρές απώλειες, κινούμενη στα όρια των 3 ευρώ για την Εθνική, ενόψει της αύξησης κεφαλαίου, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι μέχρι 2,5 δις. Ευρώ. Η διοίκηση της Τράπεζας είναι σε ετοιμότητα για την αύξηση κεφαλαίου. Επίσης, κάποιες τεχνικές αμφιβολίες που είχε το ΤΧΣ, μάλλον έχουν ξεπεραστεί, με την ανταπόκριση των ξένων να είναι μεγάλη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής. Στη μετοχή έχουν διακινηθεί περίπου 600 χιλιάδες τεμάχια.
Κέρδη για τον ΟΤΕ, που αντιδρά στα 10,49 ευρώ και με κέρδη 3,76%, 2,39% ο Μυτιληναίος, στα 6,43 ευρώ, 2,335 η ΔΕΗ, στα 10,54 ευρώ, αμετάβλητος στα 10,15 ευρώ ο ΟΠΑΠ και κέρδη πάνω από 25 για την Motor Oil και λιγότερα για την Coca Cola.
Tεχνική ανάλυση
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ κ. Απ. Μάνθο, με ένα καθοδικό crescendo 10 συνεδριάσεων ο Γενικός Δείκτης απώλεσε ανοδικά κεκτημένα δύο μηνών επαναφέροντάς τον στην αφετηρία ανοδικής διάσπασης του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης, μετά από μια σύντομη αναμέτρηση με την περιοχή στήριξης των 1305 μονάδων, οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς κάποιο «επικίνδυνο» πολιτικοοικονομικό νέο - παρά μόνο τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω αλλαγών στις σταθμίσεις των δεικτών, σε μια έντονη κατάβαση παρασέρνοντας στη πορεία όχι μόνο τον απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 1280 μονάδες, αλλά και τις διαγραμματικές στηρίξεις των 1250, 1220 και 1200 μονάδων.
Εύλογα τώρα σε αυτά τα επίπεδα τιμών δημιουργείται η αίσθηση μεταστροφής της βραχυχρόνιας τάσης από ανοδική σε καθοδική με το επίπεδο στήριξης των 1200 με 1180 να ωχριά εμπρός στη μήνη των ρευστοποιήσεων. Πιθανά διαγραμματικά πατήματα σταθεροποίησης εντοπίζονται μετά τις 1180 μονάδες, στις 1160 και 1120 μονάδες με τη ζώνη των 1100 με 1095 μονάδων να αποτελούν το τελευταίο προπύργιο της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Οι βαριές απώλειες -13% μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν φέρει αρκετούς ταλαντωτές σε επίπεδα, που έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση με χρονικές περιόδους επενδυτικής ανησυχίας, όπως συγκεκριμένα με το Μάρτιο του 2013 (κυπριακή αναταραχή) και τον Ιούνιο 2013 (αρχή ανακεφαλαιοποιήσεων τραπεζών), στοιχείο, που προκαλεί σκεπτικισμό για τον τρόπο εκτέλεσης και μεθόδευσης των εντολών.
Η καθοδική καταστρατήγηση της ζώνης των 415 με 410 μονάδων έφερε πολύ γρήγορα το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 σε μια βίαιη κατάβαση, χαμηλότερα της άλλοτε ισχυρής ζώνης στήριξης των 400 με 394 μονάδων, κινούμενος πλέον με έντονη γωνία κλίσης προς το επόμενο σημαντικό επίπεδο στήριξης των 375 με 365 μονάδων. Περιοχή, όπου έχει να διερραγεί καθοδικά από τον περασμένο Οκτώβριο. Ζητούμενο για το στρατόπεδο των Bulls είναι η επιβεβαιωμένη επαναφορά του δείκτη σε επίπεδο δύο τουλάχιστον ημερήσιων κλεισιμάτων πάνω από τις 400 μονάδες, γεγονός όπου θα επαναχαράξει τον επόμενο ανοδικό κυματισμό. Από απόψεως σχηματισμών το ιδεώδες για την επαναφορά του δείκτη σε ανοδικό βηματισμό θα ήταν ένα έντονα ανοδικό candlestick με ισχυρό τζίρο συναλλαγών παρά ένα πλαγιοσταθεροποιητικό pattern αδυναμίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr