Το όφελος στην πραγματική οικονομία σύμφωνα με την πορεία του κατά κεφαλήν εισοδήματος, παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση σε κάποιες περιπτώσεις όπως τη Γερμανία, ενώ την ίδια στιγμή σε χώρες όπως η Ελλάδα η αύξηση είναι ελάχιστη έως μηδαμινή.
Σε δημοσίευμα του, ο Economist τονίζει πως «όταν το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης γεννήθηκε το 1999, κανείς δεν περίμενε αυτά τα 4 δύσκολα χρόνια. Από τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου το 2010, έχουμε πάει σε σκληρή λιτότητα, οικονομική αναταραχή και πολιτική αστάθεια στην ευρωζώνη.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται το ενδεχόμενο για νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα την Πορτογαλία και την Κύπρο, καθώς τα προγράμματα διάσωσης δεν δείχνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Παράλληλα, η πίστη της Γερμανίας στο ευρώ παραμένει ισχυρή, αν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ωφεληθεί αρκετά από το ενιαίο νόμισμα», τονίζει το περιοδικό.
Σε επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, ο Economist παραθέτει γράφημα με στοιχεία της δημοσιογραφικής του ομάδας και του ΔΝΤ, τα οποία δείχνουν πως από την δημιουργία της ευρωζώνης, Γερμανία και Φιλανδία έχουν αποκομίσει τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς έχει αυξηθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα πάνω από 20% στην Γερμανία και 20% στη Φιλανδία.
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει αυξηθεί μόλις λίγο πάνω από το 2%, στην Πορτογαλία περίπου 0,5%, ενώ στην Ιταλία έχει μειωθεί κατά 3%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr