Πρόκειται για τα SUEZ Environment SAS - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και MEKOROT Development and Enterprise Ltd - Γ. Αποστολόπουλος A.E. Συμμετοχών - MIYA Water Projects Netherlands BV - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ABETE.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιεί το ΒΗΜΑ, η τιμολογιακή πολιτική καθορίζεται από τη σύμβαση παραχώρησης για την πρώτη πενταετία και η αναπροσαρμογή θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοσίου, ενώ παραμένει ο έλεγχος του φυσικού αγαθού και των δικτύων από το Ελληνικό Δημόσιο μέσα από την ΕΥΑΘ Παγίων.
Η συνολική εποπτεία του καθορισμού των τιμών θα γίνεται από το Δημόσιο μέσα από τη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων.
Παράλληλα, εξι επενδυτικά σχήματα από τα επτά που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, εγκρίθηκαν για να συνεχίσουν στη Β' φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Αγιου Ιωάννη Σιθωνίας.
Πρόκειται για τις εταιρίες Lamda Ανάπτυξη Εργων Α.E., JSC Donskoy Tabak, Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., Πόρτο Καρράς Α.Ε., Δομοτεχνική Α.Ε., και Ιωάννης Μεντεκίδης και Γεώργιος Μεντεκίδης. Κατά τη Β' φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η Β' φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο Αγιος Ιωάννης είναι παραθαλάσσιο οικόπεδο στην περιοχή της χερσονήσου της Σιθωνίας και βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιόμετρα από τον διεθνή αερολιμένα Θεσσαλονίκης. Η συνολική έκτασή του είναι 261 στρέμματα, με εκμεταλλεύσιμη περιοχή τα 200 στρέμματα περίπου, ενώ έχει παραλιακό μέτωπο δύο χιλιόμετρα. Η έκταση έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός μεσαίου μεγέθους ολοκληρωμένου τουριστικού - οικιστικού έργου, καθώς σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ και βάσει του Νόμου 3986/2011, προβλέπεται ότι θα μπορούσε να διατεθεί ένας μέγιστος οικοδομικός συντελεστής της τάξης του 0,20 για την ανάπτυξή της.
Επίσης θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα οικόπεδα χρήσεις θερέτρων και τουρισμού, που ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν κατοικίες, ξενοδοχεία, Spa, καταστήματα λιανικής πώλησης, τρόφιμα και ποτά, καθώς και σπορ.
Οι μνηστήρες για τις μαρίνες
Στα 11 έφθασαν τα διεθνή και εγχώρια επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία περιλαμβάνει τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Υδρας και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου. Πρόκειται μεταξύ άλλων, για τα Majestic Jetties and Marinas, Πόρτο Καρράς, Archirodon, J&P Αβαξ, την κοινοπραξία Lamda Development - Dogus και κοινοπραξία στην οποία μετέχει η ΑΚΤΩΡ, ενώ για πρώτη φορά εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από ευρωπαϊκά σχήματα.
Η διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου και είναι η πρώτη από τις έξι διαγωνιστικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος για την αξιοποίηση των μαρίνων και μικρών λιμένων από το Ταμείο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα ακολουθήσουν πέντε διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση των τουριστικών λιμένων της Πύλου, της Χίου, της Αρετσούς, τμήμα του λιμένα του Λαυρίου και του Αργοστολίου.
Τέλος, εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την παραχώρηση της λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και τριών καθέτων αξόνων, καθώς και τριών ξενοδοχείων Ξενία, Ανδρου, Τσαγκαράδας, και Σκιάθου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr