ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σκάνδαλο μεγατόνων!
Η εφημερίδα γράφει "σκάνδαλο μεγατόνων: 2.000.000 ευρώ στους συμβούλους και 1.000.000 ευρώ σε διαφήμιση για το deal Εθνικής-Eurobank που δεν έγινε. Ούτε λίγο ούτε πολύ 3.000.000 ευρώ κόστισε, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, στην Εθνική Τράπεζα η διαφήμιση της συγχώνευσης και οι υπηρεσίες των συμβούλων που μελετούσαν τη συγχώνευση, την οποία μπλόκαρε η τρόικα".
ΕΘΝΟΣ: 76.444 εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την είσοδο των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περάσουν φέτος 76.444 σπουδαστές, από τους οποίους 1.300 στις Στρατιωτικές Σχολές, 416 στις Εκκλησιαστικές, 68 στις Τουριστικές. Το υπουργείο Παιδείας συνυπολόγισε τα νέα δεδομένα του σχεδίου «Αθηνά» και τις πρυτανικές προτάσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: BITCOIN το τέλος ευρώ και τραπεζών!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νέο ««ηλεκτρονικό νόμισμα» αποτελεί τη... νέα τάξη πραγμάτων στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Επινοήθηκε το 2009 από έναν ειδικό στην πληροφορική που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο από Σεπτέμβριο
Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργούνται οι κατευθύνσεις και δημιουργούνται τρεις κύκλοι σπουδών. Καμία αλλαγή στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έως το 2017. Τα μαθήματα γενικής παιδείας στη Γ' Λυκείου μειώνονται από 11 σε 4. Η Β' Λυκείου μετατρέπεται σε τάξη γενικής παιδείας, ενώ μειώνεται το εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι τιμές πέφτουν, η ακρίβεια μένει...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου στην Ελλάδα. Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ο πληθωρισμός υποχωρεί - κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά από το 1968. Η ακρίβεια ωστόσο παραμένει, καθώς οι τιμές σε βασικά είδη κατανάλωσης (τρόφιμα, ποτά, ένδυση, υπόδηση, στέγαση) αυξάνονται. Και αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία οι μισθοί πετσοκόβονται, τα εισοδήματα υπερφορολογούνται και τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο".
ΕΣΤΙΑ: Η σφραγίδα του μεγάλου ηγέτη
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Βρεταννία είχε την τύχη να κυβερνηθή σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της από μία εξέχουσα ηγετική προσωπικότητα. Την ίδια εκείνη δεκαετία του '80, όταν η Θάτσερ μεταμόρφωνε την παρακμάζουσα Βρεταννία και την ανεδείκνυε πάλι σε παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, σε άλλα κράτη κυριαρχούσαν η δημαγωγία και ο λαϊκισμός. Στην Ελλάδα, κατά την μοιραία εκείνη δεκαετία κυβέρνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, η πολιτική του οποίου ήταν στον αντίποδα εκείνης της Θάτσερ. Και όλοι είδαμε τα αποτελέσματα. Στην Βρεταννία ετέθησαν τα θεμέλια για την ριζική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Στην Ελλάδα ό,τι υπήρχε εκθεμελιώθηκε".
Η ΑΥΓΗ: Χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε υποτυπώδη μορφή οδηγείται η κοινωνική ασφάλιση, με τη χορήγηση βοηθημάτων αντί για συντάξεις στο μέλλον, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεπάγεται τον αφανισμό των όποιων αποθεματικών -σε μετοχές- απέμειναν στα αφαλιστικά ταμεία, μετά το κούρεμα των ομολόγων με το θαυματουργό PSI των κ. Παπαδήμου-Βενιζέλου, αυτό που βύθισε και την Κύπρο".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις: Από «κόσκινο» οι υπερήλικες
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγίες για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία ελέγχου των περίπου 40.000 ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ παρέχει υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχουν κυρώσεις σε όσους υποβάλλουν ανακριβή δικαιολογητικά ή ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Συγκάλυψη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αποκάλυψη της «Εφ. Συν.» για την τροπολογία-σκάνδαλο, η οποία απαλλάσσει τις διοικήσεις Τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από την εποχή της πρωθυπουργίας Σημίτη μέχρι σήμερα. Ενήμεροι ήταν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και η «άφεση αμαρτιών» με διαδικασίες εξπρές κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς έσφιγγε ο κλοιός των οικονομικών εισαγγελέων γύρω από τα επιτελεία της Συγγρού και της Ιπποκράτους".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Τρίζουν οι τράπεζες γκρεμίζονται τα ταμεία
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί Εθνική και Eurobank προκειμένου να καλύψουν τα ιδιωτικά κεφάλαια που είναι απαραίτητα για το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής. Χθες συνεδρίασαν τα διοικητικά συμβούλια, ωστόσο δεν κατέληξαν σε οριστικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα, όμως, διακυβεύονται οι περιουσίες των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς κατέχουν το 16% των μετοχών της Εθνικής".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νομοθέτημα για απολύσεις - εξπρές
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αναζήτηση νομοθετικής φόρμουλας που θα οδηγεί σε απομάκρυνση του πρώτου κύματος, περίπου 2.000, επίορκων υπαλλήλων, με διαδικασίες-εξπρές μέχρι τον Ιούνιο, όπως απαιτεί η τρόικα, χωρίς να διαταραχθούν οι εύθραυστες ισορροπίες με τη ΔΗΜΑΡ, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου".
Η ΝΙΚΗ: Αυθαίρετα: όλες οι διευκολύνσεις
Η εφημερίδα γράφει "λύση ανάλογα με τις αυθαιρεσίες και τις πολεοδομικές παραβάσεις. Σε ποια κτίσματα θα δίνονται οριστικοί τίτλοι και τι προβλέπεται για το ειδικό παράβολο και πρόστιμο".
Ο ΛΟΓΟΣ: Ωρα μηδέν για το Δημόσιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "παραμένει αγκάθι, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο αριθμός των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο και η μεταρρύθμιση, που φαίνεται να προχωράει με ρυθμούς χελώνας".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αύριο το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ
Η εφημερίδα αναφέρει "με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από την Γενική Γραμματέα της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αρχίζουν αύριο, Πέμπτη οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις Κομματικές Οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα".
ΤΑ ΝΕΑ: Εισαγγελείς και ΣΔΟΕ για τις ελληνικές offshore
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο τριών εισαγγελέων μπαίνουν οι αποκαλύψεις των «ΝΕΩΝ» για τις οφσόρ εταιρείες ελληνικών συμφερόντων. Η ελληνική Δικαιοσύνη, με βάση τη λίστα συγκεκριμένων υπεράκτιων εταιρειών και στοιχείων που παρουσίασαν «ΤΑ ΝΕΑ», επιχειρεί να στοιχειοθετήσει ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κραυγή αγωνίας από τους βιοτέχνες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Λύση «βλέπει» το Χ.Α.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιδιαίτερα εντυπωσιακή υπήρξε χθες η συμπεριφορά της χρηματιστηριακής αγοράς αν και η μεσοπρόθεσμη εικόνα της αγοράς παραμένει πτωτική. Το +5,72% του Γενικού Δείκτη είναι η μεγαλύτερη άνοδος του τελευταίου 10μήνου, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 14 Ιουνίου 2012 (+10,12%)".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ελεγχοι στις συναλλαγές των τραπεζικών μετοχών".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον καταλογισμό ευθυνών και την επιβολή κυρώσεων προς κάθε υπεύθυνο εξετάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά το «πάγωμα» της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει ήδη η διενέργεια ελέγχων στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του τελευταίου διημέρου επί των συγκεκριμένων τίτλων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παραβάσεις κατάχρησης της αγοράς ή και εσωτερικής πληροφόρησης".
ΚΕΡΔΟΣ: "Ερχονται νέες αντικειμενικές".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σύστημα αντικειμενικών αξιών, που θα προσεγγίζει επακριβέστερα από το σημερινό τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, θα επικαιροποιείται τακτικά και αυτόματα και θα οδηγεί όχι μόνο σε αυξήσεις αλλά και σε μειώσεις τιμών, προετοιμάζει ειδική επιτροπή του υπ. Οικονομικών με στόχο οι νέες αντικειμενικές αξίες να έχουν διαμορφωθεί μέχρι τις 8 Ιουλίου".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr