Μάλιστα τόνισαν ότι οι όποιες καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς μπορεί να είναι περίπου της μίας εβδομάδας, αν και αναγνώρισαν ότι είναι πιο σύνθετη η περίπτωση της ΔΕΠΑ και συγκεκριμένα της ΔΕΣΦΑ, η οποία διαχειρίζεται όλα τα δίκτυα κι ενδεχομένως να έχει και τον πρώτο λόγο στους αγωγούς που γίνεται μεγάλη συζήτηση να περάσουν και από την Ελλάδα. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, ενδεχομένως να επιλεγόταν ως λύση για τη ΔΕΣΦΑ, η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, εκτιμούν οι ίδιες πηγές. Από την άλλη όμως, αναγνωρίζουν ότι μία δημόσια εγγραφή ενδεχομένως να είχε προβλήματα, λόγω της αδυναμίας των ελληνικών τραπεζών να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα.
Κατά τα άλλα, η περίπτωση του ΟΠΑΠ δεν έχει δυσκολίες, αφού ακόμα και η απόφαση του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου περί άρσης του μονοπωλίου δεν αναγνωρίζει τα βήματα που έχουν γίνει στην ελληνική αγορά, όπως η Αρχή Τυχερών Παιγνίων που θεσμοθετήθηκε και εργάζεται πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο για τον ηλεκτρονικό και μη, τζόγο. Σημειωτέον, ότι για το θέμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο είναι αυτό που έχει τον πρώτο λόγο στα περι μονοπωλίου ή όχι του ΟΠΑΠ.
Οι ίδιες πηγές που είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις διαθέσεις της διοίκησης του Ταμείου αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντικατάστασής τους. Αυτό, με αφορμή την έκθεση της τρόικα, η οποία, όπως τόνισαν στο «R» αναφέρονταν στα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς (2012), αλλά και της περασμένης διοίκησης. «Εμείς κρινόμαστε για το έργο μας μέχρι τώρα», αναφέρουν και προσθέτουν ότι, «και η τρόικα αντιλαμβάνεται τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τους πολυδαίδαλους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους και τον κίνδυνο που υπάρχει να μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση το... δασαρχείο».
Στ.Κ.Χαρίτος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr